'Agent die Marokkaan doodschoot in Spanje was neonazi'

marokko
8
3 mei '16
De Spaanse agent die onlangs een Marokkaan door het hoofd schoot met meerdere kogels werd mogelijk gedreven door een neonazistisch gedachtegoed.

Dat is de nieuwste aanwijzing in het onderzoek van de Spaanse justitie in de zaak. Volgens de Spaanse pers werd er veel bewijs gevonden die deze theorie ondersteunen. Op zijn computer en mobiele telefoon werd neonazistisch materiaal gevonden. Yabiladi meldt dat de Spaanse nieuwsbron ABC weet dat de dader neonazi-bijeenkomsten heeft bijgewoond in een winkel in Madrid. De winkel is gespecialiseerd in militaire producten. 

Eerder werd al bekend dat hij tegenover collega's - die hem kwamen arresteren na zijn daad - zei dat de 'Arabier hen zou doden met een bom en dat hij dat heeft voorkomen'. De advocaat van Angel Luis Viana pleit voor verzachtende omstandigheden omdat hij een psychotische shock had ten tijde van de gruwelijke moord. 

Hij trok zijn wapen nadat hij en het Marokkaans slachtoffer in Illesca betrokken waren bij een auto-ongeval. Toen beide mannen uitstapten en ruzie maakten trok de agent zijn dienstwapen. Toen de Marokkaan dat zag rende hij weg, maar dat mocht niet baten. Hij werd minstens drie keer in het hoofd geraakt. Saillant detail is dat de agent Younes S. (zoals het slachtoffer heet) bewust raakte met zijn auto.

S. werd zaterdag in Salé in Marokko onder veel belangstelling begraven. Zijn familie wil dat de dader wordt veroordeeld wegens moord met een racistisch motief.

© Redactie 2016
marokko
spanje
guardia civil
moord
politie
moslimdiscriminatie
illesca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi