Tienermeisje in Marokko slikt rattengif omdat ze niet meer naar school mag

marokko
26
3 mei '16
Een tiener heeft in Youssoufia zelfmoord gepleegd nadat ze door haat familie van school werd gehaald om in het huishouden te helpen.

Het drama zorgt er opnieuw voor dat de kwestie 'onderwijs en plattelandsmeisjes' op de agenda komt, meldt Al Akhbar vandaag. Het slachtoffer is een in 2001 geboren meisje dat in Douar Saada woont in regio Youssoufia. Ze zat in de eerste klas van een middelbare school in Youssoufia maar moest haar schoolboeken verruilen om bij te dragen aan de huishoudelijke taken.

Ze kwam uit een zeer arm gezin. Toen ze haar klas definitief vaarwel moest zeggen besloot ze uit wanhoop rattengif in te nemen. Dat deed ze voor de ogen van haar klasgenoten. Het meisje werd met spoed naar het Lalla Hasna ziekenhuis in Youssoufia gebracht. Daar deden artsen er alles aan om haar leven te redden. Vervolgens werd ze overgeplaatst naar het Ibn Tufail ziekenhuis in Marrakech.

Het gif was echter sterker dan de medische hulp waardoor het meisje overleed. De politie van Marrakech voert in samenwerking met de Koninklijke Gendarmerie in de regio een onderzoek uit. Belangrijk punt hierin zijn de beweegredenen van de ouders van het meisje.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
zelfmoord
youssoufia
school
studie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi