Bill Gates helpt Marokko met 100 miljoen dollar

marokko
8
4 mei '16
Vertegenwoordigers van de Bill en Melinda Gates Foundation zijn onlangs in Marokko geweest om een bezoek van de Microsoft-oprichter Bill Gates te bespreken.

Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de stichting van Gates en diens vrouw. Zij spraken met hooggeplaatste ambtenaren van de regio's Tanger-Tetouan-Al Hoceima en vertegenwoordigers van de Islamitische Ontwikkelingsbank. Dat gesprek zou gisteren hebben plaatsgevonden, meldt Hespress. Gates reist in de komende maanden af naar Marokko. 

Zijn bezoek is te danken aan Ilyaas Omari. Hij voerde twee maanden lang campagne bij de stichting om hen aan te moedigen sociale ontwikkelingsprojecten in Marokko te lanceren. Dat is hem gelukt. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat de stichting van de miljardair ontwikkelingsprojecten in Marokko gaat lanceren ter waarde van 100 miljoen dollar. 

De drie bovengenoemde regio's krijgen nieuwe projecten met betrekking tot gezondheidszorg, beschikbaarheid van elektriciteit en water en de verbetering van landbouwtechnieken. Ook krijgen landelijke gemeenschappen en vrouwenrechten een duwtje in de rug. Deze projecten beginnen eind september of begin oktober en zullen vijf jaar duren. 

De ambtenaren zien in de noordelijke regio's van Marokko een veelbelovend potentieel om als baanbrekend model te fungeren in Afrika. Drie jaar geleden kwam de Microsoft Imagine Academie in Casablanca met een filmpje dat het succes van de organisatie liet zien. 
40.000 Marokkanen zijn door Microsoft opgeleid tot Office Specialists of Microsoft Certified Professionals.

© Redactie 2016
marokko
bill gates
bill foundation
ontwikkelingshulp
microsoft
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi