Joodse minister Argentinië prijst koning Mohammed VI

buitenland
1
4 mei '16
De Argentijnse minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, Sergio Bergman, heeft zich op positieve wijze geuit over koning Mohammed VI.

Hij zegt de rol van de koning in het bevorderen van vrede, samenleven en interreligieuze dialoog te begroeten. Dat deed hij in een verklaring aan persbureau MAP in Buenos Aires. Daar sprak Bergman, die ook rabbijn en schrijver is, met de voorzitter van de Nationale Raad voor de Mensenrechten in Marokko, Driss El Yazami. Bergman en El Yazami spraken tijdens de vergadering ook over vrede en dialoog.

Hij wees onder meer naar het feit dat joden en moslims een lange geschiedenis van samenleven hebben. Dat is hedendaags eerder uitzondering dan gewoonte. In Marokko is dat echter anders. Bergman benadrukte ook het belang van het volgen van stappen om coëxistentie te bevorderen in de toekomst. 

'Marokko, dat een tolerante islam hanteert en de waarden van vrede, begrip en dialoog volgt is een voorbeeld voor ons allen op dit gebied', merkte hij op. Hij voegde eraan toe dat Argentinië eveneens een goed model heeft waarin moslims, joden en christenen goed samenleven.

© Redactie 2016
maeokko
mohammed vi
sergio bergman
argentinië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?