Sa7ir in Marokko probeert te vluchten met perskaart

marokko
9
4 mei '16
Een charlatan (sa7ir) heeft geprobeerd uit handen van de politie te blijven door zich voor te doen als journalist.

In werkelijkheid was hij echter een zogenaamde 'genezer'. Hij verdiende grof geld met zijn praktijken, meldt Assabah. Dankzij de oplettendheid van enkele agenten kon de man zijn arrestatie niet ontlopen. Hij werd maandag in Dar Bouazza, een voorstad van Casablanca, gearresteerd. De krant meldt vandaag dat de kwakzalver een perskaart liet zien toen hij werd aangehouden. 

Het document in kwestie bleek nep. De man, die eind veertig jaar is, verhuisde enkele jaren geleden naar de stad om daar als 'genezer' aan de slag te gaan. De man verdiende veel geld want in zijn huis arresteerde de politie meerdere klanten. Zij zaten gescheiden in twee wachtkamers. Ook werd een waterpijp en 5.000 dirham in beslag genomen. Dat verdiende hij in een halve dag, weet de krant.

Foto's Agenten die het huis doorzochten vonden eveneens een flink aantal foto's. Deze vroeg de sa7ir aan klanten om hun te voorzien in hun behoeften. Zowel de klanten als de verdachte zijn opgepakt en in hechtenis geplaatst voor verhoor. Ze riskeren allen fikse celstraffen.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
sahir
sihr
opmerkelijk
pers
journalistiek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?