Honderden joden in Marokko bijeen om steun uit te spreken inzake Sahara

marokko
8
4 mei '16
Bijna vijfhonderd joden uit alle hoeken van de wereld hebben zich onlangs verzameld in El Jadida.

De honderden joden ontmoetten elkaar als steun voor hun vaderland en de Marokkaanse territoriale integriteit. Deze steun volgt uiteraard na de partijdige en onacceptabele uitsprak van Ban Ki-moon inzake de Marokkaanse Sahara. Hij noemde het gebied 'bezet'. In El Jadida zongen ze onder meer patriottistische liederen zoals Laayouna Ainiya, meldt Assabah. 

Dit liedje werd in de jaren '70 geïntroduceerd als steun voor de Marokkaanse Sahara. De ontmoeting vond volgens de krant afgelopen zaterdag plaats in Mazagan, provincie El Jadida. In een officiële toespraak sprak een van de vertegenwoordigers van de joden over hun inzet in hun land Marokko. Hij zei dat Marokkaanse joden onvoorwaardelijke steun bieden aan de Marokkaanse zaak. 

Mimouna
Ook wees de spreker alle manoeuvres af die aan deze territoriale integriteit durven te komen. Daarmee verwezen de joodse Marokkanen naar Ban Ki-moon, de Polisario en Algerije. In Mazagan vond overigens ook het joods cultureel evenement 'Mimouna' plaats. 

In een verklaring aan Assabah zei één van de deelnemers dat het festival niet geheel toevallig in Marokko wordt gehouden de komende jaren. Volgens hem is de aanwezigheid van de joden een gevolg van de veiligheidssituatie en kiest men voor Marokko uit een gevoel van verbondenheid.

© Redactie 2016
marokko
joden
sahara
el jadida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi