Koning Mohammed VI beveelt straatverkopers te helpen

marokko
2
5 mei '16
Koning Mohammed VI heeft instructies gegeven om pogingen te wagen om oplossingen te vinden voor de problematiek rond straatverkopers in Marokko.

Deze verkopers zijn officieel geen legale verkopers maar worden door heel Marokko gedoogd. Zo nu en dan treden lokale autoriteiten echter op, wat voor veel onbegrip zorgt. Straatverkopers zijn dan plotseling hun broodwinning kwijt. Soms drijft dat ze tot wanhoop. Waar dat toe kan leiden bleek wel toen een vrouw haarzelf in brand strak na een dergelijk optreden van de autoriteiten. Zij stond bekend als Moulat Lbghrir en Mama Fatiha. 

Haar dood heeft voor veel ophef gezorgd in de politiek. Charki Draiss, ondermininster van Binnenlandse Zaken, heeft naar de koning geluisterd en een regeringscommissie ingesteld. Volgens Al Massae gaat deze commissie stap voor stap te werk. De eerste stap is om de straatverkopers te classificeren per categorie. 

Een volgende stap is om in elke stad plek te vinden waar ze hun producten legaal kunnen verkopen. De autoriteiten gaan straatverkopers nu niet bestrijden maar zelfs helpen door ze bijvoorbeeld kraampjes op wielen te geven. Vooral verkopers van verse vis, groente en fruit zijn afhankelijk van hun 'karoussa'. 

Het uiteindelijke doel is om deze categorie ondernemers te helpen zodat ze hun financiële status, leefomstandigheden en waardigheid kunnen verhogen.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
charki draiss
straatverkoper
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi