Deze verkopers zijn officieel geen legale verkopers maar worden door heel Marokko gedoogd. Zo nu en dan treden lokale autoriteiten echter op, wat voor veel onbegrip zorgt. Straatverkopers zijn dan plotseling hun broodwinning kwijt. Soms drijft dat ze tot wanhoop. Waar dat toe kan leiden bleek wel toen een vrouw haarzelf in brand strak na een dergelijk optreden van de autoriteiten. Zij stond bekend als Moulat Lbghrir en Mama Fatiha.
Haar dood heeft voor veel ophef gezorgd in de politiek. Charki Draiss, ondermininster van Binnenlandse Zaken, heeft naar de koning geluisterd en een regeringscommissie ingesteld. Volgens Al Massae gaat deze commissie stap voor stap te werk. De eerste stap is om de straatverkopers te classificeren per categorie.
Een volgende stap is om in elke stad plek te vinden waar ze hun producten legaal kunnen verkopen. De autoriteiten gaan straatverkopers nu niet bestrijden maar zelfs helpen door ze bijvoorbeeld kraampjes op wielen te geven. Vooral verkopers van verse vis, groente en fruit zijn afhankelijk van hun 'karoussa'.
Het uiteindelijke doel is om deze categorie ondernemers te helpen zodat ze hun financiële status, leefomstandigheden en waardigheid kunnen verhogen.