1,8 miljard dirham voor corruptiebestrijding Marokko

marokko
0
5 mei '16
De Marokkaanse overheid heeft 1,8 miljard dirham vrijgemaakt voor de uitvoering van een nieuwe strategie tegen corruptie in het land.

De officiële lancering van de anti-corruptiestrategie vond dinsdag plaats in Rabat en zal de komende tien jaar worden uitgevoerd. De strategie bestaat uit tien programma's en 239 projecten. Deze worden gecoördineerd door verantwoordelijke ministers en voorzitters van betrokken instanties. Een van deze programma's is het verbeteren van de dienstverlening voor burgers. Daarvoor vraagt het ministerie van Binnenlandse Zaken de verantwoordelijkheid. 

Een ander programma is het digitaliseren van de overheidsdienstverlening. Het ministerie van Industrie, Handel en Digitale Economie moet dit in goede banen leiden. Het ministerie van Justitie gaat de vervolging en bestraffing van corruptieplegers versterken. 

Om een goed beeld te krijgen van corruptie in het land werkt de overheid samen met instanties zoals Transparency International. Het doel is om in 2025 een flinke slag te hebben geslagen tegen corruptie in het land. 

© Redactie 2016
marokko
corruptie
rabat
corruptiebestrijding
politie
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi