1,8 miljard dirham voor corruptiebestrijding Marokko

buitenland
0
5 mei '16
De Marokkaanse overheid heeft 1,8 miljard dirham vrijgemaakt voor de uitvoering van een nieuwe strategie tegen corruptie in het land.
De officiële lancering van de anti-corruptiestrategie vond dinsdag plaats in Rabat en zal de komende tien jaar worden uitgevoerd. De strategie bestaat uit tien programma's en 239 projecten. Deze worden gecoördineerd door verantwoordelijke ministers en voorzitters van betrokken instanties. Een van deze programma's is het verbeteren van de dienstverlening voor burgers. Daarvoor vraagt het ministerie van Binnenlandse Zaken de verantwoordelijkheid. 

Een ander programma is het digitaliseren van de overheidsdienstverlening. Het ministerie van Industrie, Handel en Digitale Economie moet dit in goede banen leiden. Het ministerie van Justitie gaat de vervolging en bestraffing van corruptieplegers versterken. 

Om een goed beeld te krijgen van corruptie in het land werkt de overheid samen met instanties zoals Transparency International. Het doel is om in 2025 een flinke slag te hebben geslagen tegen corruptie in het land. 
© Redactie 2016
marokko
corruptie
rabat
corruptiebestrijding
politie
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
burundi
vahid halilhodžić
israel
palestina
rabat
botolapro
lokaal marokko
houcine ammouta
chan 2020
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi