Britse tandartsen helpen Marokkaanse kinderen in afgelegen dorpjes

marokko
12
5 mei '16
Carl Taylor is een Britse tandarts uit Bradford en reist binnenkort met een groep collega's af naar Marokko om kinderen te helpen.

De 37-jarige Taylor reist op 22 mei naar Marokko en zal zijn hulp vooral bieden aan kinderen die in afgelegen gebieden wonen en geen toegang hebben tot tandheelkundige zorg. Dat zal hij met een groep andere tandartsen doen. De groep vertrekt eenmaal in Marokko naar Asni, een klein dorpje in de Hoge Atlas en op 52 kilometer ten zuiden van Marrakech. 

Dat meldt Moroccoworldnews. De tandartsen maken deel uit van de liefdadigheidsorganisatie Dental Mavericks. Ze zullen zelf betalen voor hun reis naar Marokko om daar zo veel mogelijk behandelingen uit te voeren. Kinderen kunnen hier uiteraard gratis gebruik van maken. Taylor sprak met Britse media over de kwestie. 'Veel kinderen in Marokko hebben geen toegang tot elementaire tandheelkundige zorg', begint hij. 

'Ik weet dat er een grote behoefte is en een heleboel mensen en kinderen ver weg wonen van tandartsen.' De dokter werd vooral geraakt door kinderen met opgezwollen gezichten die met een simpele behandeling geholpen kunnen worden. De tandarts hoopt gedurende drie dagen elke dag 20 kinderen te kunnen helpen. 

'Het werk van Carl en de artsen is erg belangrijk omdat kiespijn je uiteindelijk kan doden. Deze gemakkelijk te voorkomen sterfgevallen willen we stoppen', zegt Cally Gedge, mede-oprichter van Dental Mavericks. 

De organisatie werd in 2010 opgericht om kinderen in Marokko te helpen. Sindsdien zijn er meer dan 30.000 kinderen geholpen.

© Redactie 2016
marokko
carl taylor
bradford
tandars
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi