Doodstraf voor verkrachten en doden meisje (7) in Marokko

buitenland
14
5 mei '16
De rechtbank van El Jadida heeft een zeldzame straf uitgesproken tegen twee dertigers die een zevenjarig meisje verkrachtten en nadien vermoordden.
De zaak dateert van afgelopen januari, toen een meisje vermist werd in Douar Lech'hab, aan de rand van El Jadida. Na vijftien dagen van zoeken werd het lichaampje van het meisje op de bodem van een put gevonden. De familie van het slachtoffer vertrouwde de zaak niet en vroeg om een uitgebreide autopsie. Hieruit bleek het meisje verkracht te zijn. Ook had ze te maken met ernstig fysiek geweld. 

Wraak
De politie kwam na onderzoek uit op twee daders. Een man van 34 jaar en de ander was 31 jaar. Een van de twee beesten was zelfs familie van het slachtoffertje. Na hun arrestatie kon de politie de omstandigheden rond haar dood achterhalen. Het familielid wist het meisje te lokken en af te zonderen met zijn medeplichtige. Daar mishandelden ze en verkrachtten ze het meisje. 

De mishandeling bleek uiteindelijk fataal te zijn. Volgens onderzoekers zijn de gruwelijke feiten het gevolg van een verlangen naar wraak door een familiegeschil. De rechter besloot de leeftijd en de situatie van het meisje mee te nemen in zijn oordeel. Uiteindelijk werd dat de doodstraf. meldt Al Massae. 

Deze is echter al ruim 20 jaar niet uitgevoerd in Marokko. Ook is de uitspraak ervan zeer zeldzaam. Omdat Marokko de doodstraf niet uitvoert zullen de mannen de rest van hun leven achter de tralies doorbrengen.
© Redactie 2016
marokko
el jadida
moord
verkrachting
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
uefa
champions league
israel
genocide
afc ajax
europa league
wydad
hakim ziyech
gambia
bangladesh
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi