Straatverkoper in Marokko probeert zichzelf en dochter in brand te steken

marokko
13
5 mei '16
In Marokko heeft opnieuw een straatverkoper geprobeerd zichzelf in brand te steken. Hij nam ook zijn dochter mee in de schokkende poging.

Het drama vond plaats bij een demonstratie in Tanger. Bij de sit-in waren tientallen demonstranten bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de regels rondom een onlangs geopende markt, meldt Al Massae. De verkopers en hun families kwamen dinsdag in Bir Chairi bijeen meldt de krant vandaag. Volgens de verkopers is de exploitatiefase van de nieuwe markt niet eerlijk. 

De lokale autoriteiten hebben zich sinds deze week zeer actief getoond in het 'opruimen' van de straatverkopers in de wijk Beni Mekada. Een van de demonstranten besloot uit protest zichzelf en zijn dochter in brand te steken. Op dat moment zat het meisje op zijn rug. Nadat hij zichzelf en het meisje overgoot met benzine probeerde hij het goedje aan te steken. 

Gelukkig grepen omstanders snel in. Zij konden voorkomen dat de benzine vlam vatte. Andere straatverkopers demonstreerden met andere manieren. Eentje ketende zichzelf, terwijl anderen in hongerstaking gingen om hun verontwaardiging te uiten. 

Koninklijk besluit
De lokale autoriteiten verschuilen zich achter wettelijke kaders om hun ingrijpen te rechtvaardigen. Straatverkopers hebben in de meeste gevallen inderdaad geen vergunning en zijn niet officieel geregistreerd. Vaak worden ze echter gedoogd omdat in elke stad honderden gezinnen leven van de illegale handel. 

Dat ziet ook koning Mohammed VI. Hij heeft instructies gegeven om te zoeken naar oplossingen voor de straatverkopers. De onderminister van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels aangegeven dat er een speciale commissie is opgericht. Meer daarover lees je hier

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
tanger
straatverkoper
zelfmoord
zelfverbranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi