'Tanger nog in gesprek met vertegenwoordigers Bill Gates over 100 miljoen'

marokko
0
6 mei '16
De gemeenteraad van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zei dat lokale leiders nog steeds in gesprek zijn over een investering van 100 miljoen dollar door de Bill en Melinda Gates Foundation.

Eerder deze week publiceerde Hespress een artikel met daarin details over ontwikkelingshulp van de Microsoft-oprichter aan de noordelijke regio's in Marokko. Zo makkelijk zit het echter niet in elkaar. De stichting liet in een mail aan journalist Anas Bendrif weten dat er veel onjuiste feiten worden genoemd over het plan. De gesprekken zijn nog gaande dus er is nog lang geen sprake van een akkoord. Bovendien werkt de stichting samen met de Islamitische Ontwikkelingsbank en kan de hulp zeker niet alleen op het conto van de stichting worden geschreven. 

De gemeenteraad geeft naar aanleiding van de nieuwe details informatie vrij. Dat deed het in een mail naar Moroccoworldnews. Daarin stelt men dat er inderdaad is gesproken met vertegenwoordigers van de stichting en de Islamitische Ontwikkelingsbank (IDB). Ook zijn enkele officiële mededelingen heen en weer gegaan. Maandag vond opnieuw een plaats met belanghebbers en vertegenwoordigers. 

Toen vonden technische gesprekken plaats over de projecten in de sectoren landbouw, gezondheidszorg en infrastructurele sectoren. In september staat een vergadering gepland over de goedkeuring van de financiering. Dat geld zou van de IDB en de Bill en Melinda Gates Foundation komen. Deze maand zal ook een vereniging aanwezig zijn die de projecten in landelijke gebieden moet gaan ontwikkelen.

Hespress stelde ook dat de projecten eind september of begin oktober klaar moeten zijn. Dat is echter niet het geval, laat de PAM-partij weten in een verklaring. De stichting ontkende niet dat Bill Gates persoonlijk naar Marokko vliegt om zich te laten informeren over de ontwikkelingen.

© Redactie 2016
marokko
tanger
tetouan
al hoceima
bill gates
investering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi