20 jaar cel voor Marokkaan die broer doodde na ruzie om vee

marokko
1
7 mei '16
Een rechtbank in El Jadida heeft het vonnis uitgesproken over een man die zijn broer doodde na een ruzie over vee.

De zaak dateert van november 2015, toen de politie van El Jadida naar de gemeente Ouald Omran vertrok nadat ze werden ingeschakeld door het provinciaal ziekenhuis. Daar overleed iemand na een steekpartij. Niemand minder dan zijn bloedeigen broer was de dader van de onbegrijpelijke moord. De dader gaf na zijn arrestatie tekst en uitleg, meldt Assabah vandaag. 

Beide broers werkten samen op een boerderij. De opbrengsten daarvan werden grotendeels geïnvesteerd in vee. De verdachte besloot er echter mee te stoppen zodat hij aan een nieuw project kon beginnen. Hij wilde daarom een deel van het geld terug dat gereserveerd was om te investeren. Toen hij zijn bankrekening checkte zag hij dat zijn broer slechts 500 dirham had gestuurd in plaats van de beloofde 60.000 dirham. 

Hij beloofde hem het geld binnen twee weken te sturen. Na enkele dagen vroeg een zus van de mannen aan de verdachte of ze de schuld bij zijn broer niet kwijt wilde schelden. De krant weet dat de verdachte vervolgens naar de stal vertrok waar ze het vee onderbrachten. Daar ontdekte hij dat hij geen toegang meer heeft omdat de sloten waren veranderd. 

Deze ontdekking zorgde voor veel boosheid bij de verdachte. Hij sloeg de deur kapot met als doel het vee te grijpen en mee te nemen. De broer was schijnbaar aanwezig waarna een hevige ruzie uitbrak. Op een gegeven moment trok de verdachte een mes om daarmee zijn broer in het been te steken. 

Het slachtoffer werd later naar het ziekenhuis gebracht maar hij overleed aan zijn verwondingen. De rechter achtte het broertje schuldig aan moord en veroordeelde hem tot 20 jaar celstraf.

© Redactie 2016
marokko
el jadida
broedermoord
ouald omran
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi