Drie nepagenten opgepakt in Marokko

marokko
3
8 mei '16
In Temara heeft de Koninklijke Gendarmerie eerder deze week drie nepagenten in militair uniform opgepakt.

De agenten werden opgepakt nadat een van de bendeleden in de kraag werd gevat, meldt Al Akhbar dit weekend. De arrestaties vonden vrijdag plaats. De bendeleider was controles aan het uit te voeren bij motorrijders en automobilisten in de plaats Oued Iguem en Sidi Abed. Hij vertelde hen dat ze hun boetes kunnen kwijtschelden door een 'fooitje' te geven.

Militairen
Een van de slachtoffers diende een klacht in bij officiële wetshandhavers waarna de zaak aan het rollen kwam. De bendeleider maakte dankbaar gebruik van zijn militaire outfit om zich voor te doen als agent. Het uniform kreeg hij in zijn tijd als militair. Hij was bovendien werkzaam bij het regionaal ziekenhuis van Sidi Lahcen. In zijn vrije tijd lichtte hij de mensen op. 

Na zijn arrestatie kwam de politie erachter dat twee voormalige militaire parachutisten ook deel uitmaakten van de bende. Ze werden vrijdagochtend gearresteerd en in de gevangenis van Salé gestopt. Ze worden beschuldigd van fraude, identiteitsdiefstal, misbruik van vertrouwen en de vorming van een criminele bende.

© Redactie 2016
marokko
temara
opmerkelijk
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?