Marokko wil erkenning voor Tanger op werelderfgoedlijst UNESCO

marokko
0
9 mei '16
Als het aan de Marokkaanse autoriteiten ligt komen er nog meer Marokkaanse plaatsjes op de werelderfgoedlijst van de VN-organisatie UNESCO.

Dat laat ontwikkelingsorganisatie ADPN aan HuffPost Maghreb weten. Het ministerie van Cultuur en het provinciaal bestuur van Tanger werken met onder meer ADPN samen om culturele bezienswaardigheden in Tanger op de UNESCO-lijst te krijgen. Momenteel is Marokko al goed vertegenwoordigd op de lijst. Het Portugees fort van El Jadida, de Ksar van Ait Ben Haddou en Walili in regio Meknes staan al op de lijst.

Ook zijn de oude stadsdelen (medina's) van Rabat, Essaouira, Fes, Tetouan en Marrakech deel van de internationaal erkende werelderfgoedlijst. Tanger wil daar dus ook graag op. Eerst is het zaak om een goed dossier op te stellen met daarin uitgelegd waarom bepaalde plaatsen in Tanger UNESCO-erkenning verdienen. 

De organisatie liet tegenover de bron weten dat de procedures net in gang zijn gezet en dat het even zal duren voor er beslissingen vallen. 'Maar we hebben het potentieel ervoor', laat ADPN aan HuffPost weten.

© Redactie 2016
marokko
tanger
unesco
kunst
cultuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?