Poging tot zelfverbranding om document in Berkane

marokko
3
9 mei '16
Een vrouw heeft bij een kantoor voor burgerzaken in Berkane geprobeerd een einde te maken aan haar leven.

De krant Al Ahdath al-Maghribiya meldt vandaag dat de vrouw de zelfmoordpoging afgelopen vrijdag deed. De zeer hysterische vrouw is ongeveer veertig jaar oud en heeft haar leven te danken aan oplettende politieagenten. Haar zoontje was ten tijde van de poging bij zijn moeder. Het verzwakte slachtoffer werd naar het noodziekenhuis Al Darrak in Berkane gebracht.

Over haar verwondingen kon de krant niets zeggen. De politie is daarna aan de slag gegaan met het motief van de vrouw. Volgens de bron weigerde een ambtenaar haar een document te verstrekken waarop staat dat de echtgenoot van de vrouw de vader is van hun drie kinderen. De man zit vast wegens moord. Het slachtoffer zou het document meerdere malen hebben aangevraagd, tevergeefs. 

Groeiend probleem
Het zelfmoord plegen door middel van verbranding is in Marokko een serieus probleem geworden. Vaak doen zij dit uit wanhoop door sociale onrechtvaardigheid. Op 9 april stak een vrouw om dezelfde reden haar lichaam in brand. Het 42-jarig slachtoffer overleed twee dagen later. Dat deed ze nadat haar kraampje in beslag werd genomen door de plaatselijke autoriteiten. 

In februari stak een marktkoopman zichzelf eveneens in brand in een rechtbank in Agadir. Hij probeerde hiermee aandacht te vragen voor een rechterlijke beslissing. Door het groeiend probleem zagen sommige imams in Marokko zich genoodzaakt om de vrijdagse preek te gebruiken om te benadrukken dat zelfmoord, in welke vorm dan ook, niet toegestaan is. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
berkane
zelfverbranding
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi