Meisje (16) pleegt zelfmoord in Marokko

marokko
8
9 mei '16
Een 16-jarig meisje heeft in het zuiden van Marokko zelfmoord gepleegd door een zeer giftig goedje te slikken.

De zoveelste zelfmoord deze maand vond plaats in Benguerir, in de buurt van Marrakech. Het 16-jarig meisje slikte daar een niet nader bekend giftig product in om haar leven te beëindigen. Dat deed ze dichtbij de school waar ze studeerde, meldt Assabah vandaag. De krant weet dat het meisje op de grond lag te kermen van de pijn toen vriendinnen haar vonden.

Deze schakelden de nooddiensten in. Een ambulance bracht haar naar het provinciaal ziekenhuis in Benguerir maar daar bleek haar situatie te ernstig te zijn. Vervolgens werd ze naar het Ibn Tofail ziekenhuis in Marrakech gebracht. Alle hulp echter ten spijt, het gif richtte te veel schade aan waarna ze overleed.

Gerechtelijke autoriteiten willen nu weten waarom het meisje zelfmoord pleegde en of er eventueel schuldigen aangewezen kunnen worden. Het openbaar ministerie volgt de zaak op de voet.

Nieuwsbron Le360 stelt dat zelfmoord onder meisjes en jongens in de regio steeds ernstige vormen aanneemt. 'Het is tijd om vragen te stellen en maatregelen te nemen om het bloeden te laten stoppen', stelt de bekende nieuwswebsite.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
benguerir
marrakech
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?