'Marokkaanse zwarte weduwe' krijgt 20 jaar cel voor moord op echtgenoot

marokko
0
10 mei '16
Fatima Anechad staat in Frankrijk en Marokko bekend als de 'Zwarte Weduwe' nadat twee van haar echtgenoten omkwamen.

Een rechtbank in Parijs veroordeelde haar gisteren tot twintig jaar celstraf voor het doden van haar man tijdens een reis naar Marokko. Volgens Yabiladi kon de rechter het vonnis binnen drie uurtjes uitspreken. Anechad had de schijn al flink tegen na de mysterieuze verdwijning van haar eerste echtgenoot in 1975. Later trouwde ze met juwelier Roger Bedencon, waarmee ze in 2002 op vakantie ging naar Marokko.

Enkele dagen later keerde ze alleen terug. De familie van het latere slachtoffer vroeg Anechad nadien constant waar de juwelier blijft. Geconfronteerd met de constante vragen besloot ze een 'opname' te laten horen van Bedencon. Ondertussen verkocht de zwarte weduwe al haar meubelen en juwelen. Zo kon ze doorgaan tot een dochter een geluidstechnicus de opname liet onderzoeken. 

In 2012 besloot justitie de zaak op te pakken en een onderzoek in te stellen. Anechad moest zich toen twee keer per week melden bij de politie. Daarop besloot ze naar Marokko te vluchten. Deze vlucht zien nabestaanden van de voormalige juwelier als schuldbekentenis. Anechad verblijft sindsdien in Marokko dus ze kon haar vonnis niet bijwonen. 

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat een Marokkaanse rechter zich over de zaak gaat buigen om de Franse straf over te nemen. Dat zou betekenen dat de zwarte weduwe haar straf in Marokko kan uitzitten.

© Redactie 2016
marokko
fatima anechad
zwarte weduwe
moord
echtgenoot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?