Celstraf voor luchthavenmedewerkers Fes voor stelen bagage

buitenland
1
11 mei '16
De rechtbank van Fes heeft drie medewerkers van het Zwitsers cargobedrijf Swissport veroordeeld tot een jaar gevangenis. Ze werden ervan verdacht pakketjes en bagage te hebben gestolen.
De uitspraak vond maandag plaats, meldt de Marokkaanse krant Akhbar Al Yaoum vandaag. Swissport is internationaal bekend en heeft ook de internationale luchthaven van Fes als klant. De families van de verdachten lieten duidelijk merken niet blij te zijn met het vonnis. Ook de advocaten van het drietal is niet tevreden en zegt in beroep te gaan. Volgens de verdediging is er geen belastend bewijs in deze zaak. 

Ook zouden de werknemers niet eens de tijd hebben om pakketjes en bagage te openen om vervolgens tot diefstal over te gaan. Voor de rechter ontkenden ze alle aantijgingen en documenten die onder meer door Interpol zijn opgesteld. Ook leverde de internationale politiedienst duidelijke videobeelden waarin te zien is dat ze bagage openden tijdens het laden en lossen.

Vervolgens werkte veiligheidsdienst BCIJ samen met de lokale politie en de luchthavenpolitie om de verdachten te identificeren en op te pakken.
© Redactie 2016
marokko
fes
swissport
diefstal
bagage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi