Man in Marokko zit jaren onschuldig vast na moord op echtgenote

marokko
5
12 mei '16
Het Hof van Beroep in Casablanca heeft een man vrijgepleit nadat hij veroordeeld was voor een fatale val van zijn vrouw.

Hij bleek niet eens aanwezig te zijn toen zijn vrouw van de derde verdieping van het appartementencomplex viel. De onschuldige man zat drie jaar vast voordat de beslissing werd teruggedraaid. Jaren geleden achtte de rechter hem nog schuldig aan geweldpleging met de dood als gevolg, meldt Assabah vandaag. Het slachtoffer viel in 2013 van het gebouw in de wijk El Bernoussi in Casablanca. Haar echtgenoot werd daarop gearresteerd en veroordeeld tot vijftien jaar cel. Hoewel de familie van het slachtoffer zeker weet dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de vrouw bekeek de rechtbank de zaak opnieuw. 

Na onderzoek besloten de rechters hem vrij te laten. 'Een dappere keuze', zo stelt de advocaat van de man. Hij stelde dat het vermoeden van onschuld altijd aan de orde moet zijn. Volgens hem heeft het Hof de zaak vanuit elke hoek bekeken en het onschuld van de man aangetoond. 'Het is een oordeel dat voor alle rechters als voorbeeld dient', zei hij er nog bij. 

Middag
Dat de man die bewuste middag niet aanwezig was is uit nieuw bewijsmateriaal gebleken. De vrouw viel in de middag van het gebouw en zoals gebruikelijk verzamelde zich een menigte om de vrouw heen. Terwijl ze nog in leven was fluisterde ze dat ze haar vader moesten waarschuwen. Daarna werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar ze enkele uren later overleed. De vermoedelijke dader heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. 

Wel gaf hij toe dat hij en zijn vrouw problemen hadden, maar dat hij in de ochtend de deur uit ging en pas na het fatale incident thuis kwam. Het heeft hem drie jaar van zijn leven gekost om de rechters daarvan te overtuigen. Een straf terugdraaien is in Marokko zeer zeldzaam, zeker in geval van moord of doodslag. 

© Redactie 2016
marokko
casablanca
moord
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi