Royal Air Maroc aangeklaagd na vertraging van 48 uur

marokko
3
13 mei '16
Tientallen passagiers van een vlucht van Montreal naar Casablanca gaan een proces beginnen tegen Royal Air Maroc nadat hun vlucht met 48 uur was vertraagd.

Vorige week stond vlucht AT209 op het programma vanuit het Canadese Montreal International Airport naar die van Mohammed V International Airport. Toen passagiers de gebruikelijke stappen ondernamen op de luchthaven kregen ze te horen dat hun vlucht 1,5 uur later vertrekt dan gepland. Na negentig minuten kwam het nieuws dat de vlucht volledig is geannuleerd. 

Geen informatie
Ze verzamelden hun bagage en vertrokken naar de balie van RAM, waar ze te horen kregen dat ze in een hotel worden ondergebracht dichtbij de luchthaven. Vervolgens escaleerde de situatie. Sommige passagiers werden geïnformeerd per e-mail of SMS, terwijl anderen geen enkele vorm van informatie ontvingen. Sommige ongeduldige passagiers openden zelfs een Facebookpagina om het probleem aan de kaak te stellen.

Zaterdag zou hun vlucht na twee dagen eindelijk overdag plaatsvinden. De passagiers kregen echter te horen dat er opnieuw een vertraging is. Hun vlucht naar Casablanca zou pas in de nacht van zaterdag op zondag beschikbaar zijn. Toen ze eenmaal aan boord gingen repte het boordpersoneel met geen woord over de vertraging. Passagiers zijn nu van plan om samen een proces te beginnen tegen RAM.

Hardleers
Het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn dat Royal Air Maroc zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Als de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt zou het de derde keer zijn dat een Canadese rechter zich uitspreekt tegen RAM. In januari werd RAM al gesommeerd 4.000 Canadese dollars te betalen aan passagiers van een vlucht die 23uur vertraging opliep. 

Twee maanden later kregen twee passagiers hetzelfde bedrag uitgekeerd nadat ze een bruiloft in Tunis misten door een vertraging van 24 uur.

© Redactie 2016
marokko
royal air maroc
montreal
casablanca
vertraging
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?