Doodgeschoten broers worden begraven in Al Hoceima

marokko
8
13 mei '16
De twee Marokkaans-Nederlandse broers die eerder deze week in Café Istanbul in Nijmegen werden doodgeschoten worden naar Marokko gerepatrieerd.

Nadat het dodengebed gisteren na het middaggebed werd uitgevoerd werd duidelijk dat de lichamen van de broers Najim en Othman morgen naar Marokko worden gevlogen. Het speciale gebed vond plaats in de Abi Bakr moskee in de stad. De dood van de 34-jarige Najim en zijn 32-jarige broertje Othman heeft de lokale moslimgemeenschap geschokt.

Zeker nu blijkt dat de politie het vermoeden heeft dat de twee het slachtoffer zijn geworden van een afrekening. In Brabant zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee Nijmegenaren van 42 en 36 opgepakt. Een team van 25 rechercheurs werkt momenteel aan de zaak.

Najim en Othman spraken met de daders af in winkelcentrum Malvert in het Turks café. Toen ze koffie dronken stapten de daders binnen. Vrijwel direct opende één van hen het vuur. Volgens nieuwe berichtgeving zijn ook de verdachten broers van elkaar. Een van hen was lid van de motorclub Satudarah.

© Redactie 2016
marokko
al hoceima
nijmegen
najim echargui
othman echargui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?