Twee tijgers ontsnapt uit opvang in Friesland

algemeen
6
14 mei '16
In het Friese Oldeberkoop zijn zaterdag twee tijgers ontsnapt uit een binnengedeelte van tijgeropvang Felida.

De roofdieren lopen nu nog wel binnen de buitenste omheining maar die is niet deugdelijk, meldt de politie. Ze zouden daaruit kunnen ontsnappen. Een dierenarts is op het terrein en probeert de dieren te verdoven. Zodra de tijgers terug zijn in de opvang, moet Felida de omheining in orde maken, zegt een woordvoerster van de politie. Het lijkt erop dat er geen direct gevaar voor omwonenden is.

Hoe de dieren konden ontsnappen naar het buitenterrein is nog niet duidelijk. Volgens de politie heeft er mogelijk een hek opengestaan. De dieren die worden opgevangen bij Felida komen uit dierentuinen, circussen en van particulieren.

Update
Een van de twee tijgers die zaterdagochtend ontsnapten uit hun verblijf in een roofdierenopvang in Oldeberkoop, is geraakt door een verdovingsschot. Maar dat heeft nog niet de uitwerking die de dierenarts had gehoopt, laat de politie Fryslân weten.De dierenarts probeert nog steeds om beide dieren te verdoven, zodat ze naar hun verblijf kunnen worden teruggebracht.Ze wisten daaruit te ontsnappen, maar bleken in tegenstelling tot wat eerder werd gemeld niet zomaar in openbaar gebied los te lopen.

De roofdieren lopen in het omheinde buitenterrein van roofdierenopvang Felida. Wel is het zo dat de omheining volgens de politie ondeugdelijk is en dat de tijgers daar in het ergste geval nog doorheen zouden kunnen kruipen.

© ANP 2016
friesland
felida
tijgers
ontsnapt
oldeberkoop
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?