Koning Mohammed VI komt op adem in Parijs

marokko
2
14 mei '16
De Marokkaanse monarch Mohammed VI is in Parijs om even bij te komen na enerverende weken.

Mohammed VI heeft zich in de afgelopen weken ingezet voor de toekomst van Marokko. Hij woonde onder meer een zitting van Golfstaten bij en besprak daar belangrijke onderwerpen. De koning kreeg daar opnieuw steun voor de Sahara-kwestie. Ook zijn er afspraken gemaakt over ontwikkelingshulp en economische investeringen van honderden miljoenen. 

Daarna ging hij langs verschillende Golfstaten om individueel met de staatshoofden aldaar te praten. Van daaruit vloog hij direct naar China voor een officieel werkbezoek. In China ontmoette hij onder meer president Xi Jinping. De twee staatshoofden tekenden verschillende samenwerkingsovereenkomsten. Chinezen mogen binnenkort bijvoorbeeld visumvrij naar Marokko reizen. Mohammed VI is van mening dat Marokko meer diplomatieke banden aan moet gaan met grote opkomende landen en niet te veel moet leunen op traditionele partners. 

Privé
Nu zijn werk gedaan is besloot de koning naar Frankrijk te vliegen om even bij te komen in Parijs. Het laatste bezoek aan de Franse hoofdstad dateert van februari. Volgens Al Yaoum 24 gaat het om een privébezoek en staat er niets officieels gepland.

© Redactie 2016
marokko
china
parijs
frankrijk
vakantie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?