'Marokko aan het eind van deze eeuw onbewoonbaar'

algemeen
37
14 mei '16
Wetenschappers zijn het erover eens dat de klimaatverandering een fundamentele bedreiging vormt voor al het leven op aarde. Klimatologische veranderingen zouden voor Marokko catastrofaal kunnen zijn, zo beweert een Duits instituut.
Het Max-Blank Institute publiceerde een uiterst zorgwekkend rapport over de klimaatverandering in het tijdschrift Climate Change. Volgens de onderzoekers zal een deel van het Midden-Oosten en Noord-Afrika onbewoonbaar worden als de opwarming van de aarde zich doorzet. Aan het eind van de eeuw stijgen de temperaturen in dit deel enorm. Het leven zou uiterst moeilijk worden omdat de temperaturen tot wel vijftig graden stijgen. 

Het instituut schat dat 559 miljoen mensen in 29 landen (waaronder Marokko) zal worden beïnvloed door deze 'catastrofale verandering'. De warmste dagen in het recente verleden kenmerkten zich door temperaturen rond de 43 graden. In het midden van de eeuw stijgt dit mogelijk tot 46 graden en tegen het eind van deze eeuw kan dat tot 50 graden stijgen. 

Dit zouden geen uitschieters zijn maar dagelijkse temperaturen in de zomer. 'Dit zal belangrijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens en de samenleving', aldus Max-Blank. Deze extreem warme en droge dagen zullen gevolgen hebben voor de gezondheid, voedsel- en watervoorzieningen en levensverwachting in de regio. 

Deze extremen dragen bij aan ziektes die door voedsel en water worden overgedragen en intensere hittegolven die vroegtijdige sterfte in de kaart spelen.
© Redactie 2016
marokko
klimaatverandering
opwarming
hitte
warm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi