Meer doden door schorpioenen in Marokko

buitenland
0
14 mei '16
Het sterftecijfer door beter van schorpioenen in Marokko is met ongeveer 1,5% gestegen in de afgelopen jaren.
Dat liet de minister van Volksgezondheid Houcine El Ouardi gisteren weten tijdens een nationale campagne over het onderwerp. In Marrakech liet de minister weten dat het Nationaal Informatiecentrum voor Vergiftiging en Bijwerkingen elk jaar rond de 30.000 meldingen krijgt van mensen die door schorpioenen zijn gestoken. Vooral in landelijke gebieden worden mensen gestoken. 

Streven
Het ministerie van Volksgezondheid wil Marokko naar een punt brengen waar niemand meer sterft na een schorpioenenbeet. Daarom is een nationale campagne van start gegaan voor meer zorg voor patiënten, het opleiden van medici en het verlenen van medicijnen. Ook wil Marokko de bevolking meer bewust maken van de gevaren. In het plan staat ook het gebruik van insecticiden tegen de beestjes. 

De regionale gezondheidsafgevaardigde van Marrakech-Safi, Khalid Zenjjari, presenteerde ook de stand van zaken van deze plaag in de regio. Volgens hem heeft Marrakech en omgeving het hoogste percentage schorpioenensteken in Marokko: 8.000 gevallen per jaar.
© Redactie 2016
marokko
schorpioen
gif
houcine el ouardi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi