Laatste Casablanca-acteur overleden

lifestyle
0
15 mei '16
De laatste nog levende acteur die in de beroemde Amerikaanse film Casablanca uit 1942 speelde, de Franse actrice Madeleine Lebeau, is op 92-jarige leeftijd overleden.
Haar familie heeft dat dit weekeinde bekendgemaakt, meldde de BBC zondag. Lebeau overleed op 1 mei in de Spaanse badplaats Estepona. Ze was getrouwd met de Franse acteur Marcel Dalio (1899-1983), toen Duitsland in 1940 Frankrijk binnenviel. Het echtpaar vluchtte en kwam in Hollywood terecht. Lebeau kreeg daar in de film Casablanca van Michael Curtiz de rol van de Franse vluchtelinge Yvonne en ex van cafébaas Rick, vertolkt door hoofdrolspeler Humphrey Bogart (1899-1957).

De film over een café (Rick's Café) in het nog door het pro-Duitse Franse Vichy-regime beheerste Marokko, ging in november 1942 in première. Lebeau barst in een bekende scène uit in het Franse volkslied, La Marseillaise. Ze speelde in nog twee Amerikaanse films voor ze na de Tweede Wereldoorlog terugkeerde naar Europa. Ze speelde voornamelijk in Frankrijk in nog zeker twintig andere films, inclusief Une Parisienne (1957) en '8,5' (1963).
© ANP 2016
marokko
frankrijk
casablanca
madeleine lebeau
vichy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi