Marokko opnieuw boos op Ban Ki-moon

buitenland
35
15 mei '16
VN-chef Ban Ki-moon heeft schijnbaar een grote liefde voor de Polisario. Deze week stuurde hij een brief naar leider Mohamed Abdelaziz, waarin hij zijn politieke liefde uitte.
De brief stuurde hij ter gelegenheid van de 43e verjaardag van de gewapende onafhankelijkheidsbeweging Polisario. Op 10 mei werd de organisatie geboren dus tijd om een verjaardagsbrief te sturen, zo vond Ki-moon. 'Ik bedank u voor de gastvrijheid tijdens mijn bezoek op 5 maart. Het bezoek stond me toe om met eigen ogen te zien in welke moeilijke humanitaire situatie het vluchtelingenkamp zit', zo zegt Ki-moon in de brief.

Het zijn juist deze vluchtelingen in deze kampen in Tindouf die geen kant op mogen van de Polisario-strijders. Een terugkeer naar Marokko is verboden. 'Het was een ervaring die me diep heeft geraakt', schreef Ki-moon in zijn brief. Ook schreef hij blij te zijn kennis met de jeugd te hebben gemaakt en dat hij zeker weet 'deze uitdagingen te overwinnen'. 

De liefdesuiting zal waarschijnlijk niet goed vallen bij Marokkaanse gezaghebbers. De relatie tussen Ki-moon en Marokko is al slecht nadat de VN-chef in Tindouf liet weten dat de Marokkaanse Sahara 'bezet' gebied is. Ki-moon werd op zijn beurt op de teentjes getrapt toen honderdduizenden Marokkanen de straten opgingen om tegen deze uitspraak te demonstreren.
© Redactie 2016
marokko
polisario
mohamed abdelaziz
ban ki moon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2021
vahid halilhodžić
mauritanië
caf
amsterdam
racisme
rabat
burundi
rotterdam
midelt
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
dgsn
mohammed vi