Islamlessen voor Marokkaanse militairen

buitenland
1
15 mei '16
Gisteren vierde Marokko de zestigste verjaardag van de oprichting van de Koninklijke Landmacht.
Voor deze gelegenheid schreef koning Mohammed VI, de hoogste legerleider, een boodschap en liet die voorlezen tijdens een ceremonie. Radicalisering komt niet alleen voor bij normale burgers, maar ook bij militairen. Geradicaliseerde militairen vormen logischerwijs een grotere bedreiging omdat zij kennis en wapens tot hun beschikking hebben. Volgens de koning wil nu preventief beleid dat zich laat vertalen naar een 'upgrade van de religieuze begeleiding bij verschillende eenheden van het leger'. 

Ook moet de kwaliteit voor toezicht omhoog. Volgens Mohammed VI moet dit in samenwerking met het ministerie van Islamitische Zaken gaan. Dat de koning het probleem ziet en wil aanpakken is geen onlogische stap. In het verleden zijn namelijk regelmatig geradicaliseerde militairen opgepakt. 

In 2011, werden als onderdeel van Amgala-operatie (een stad 200 kilometer ten oosten van Laayoune), vijf militairen opgepakt door de Marokkaanse inlichtingendiensten. Zij werden ervan beschuldigd wapens en munitie te hebben gegeven aan een groep die banden heeft met Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). 

In de zomer van 2006 werd de groep Ansar Al Mahdi opgerold. Dankzij deze actie werden vier agenten opgepakt. In 2014 werden zes soldaten opgepakt omdat ze aanhangers van Daesh waren. De autoriteiten deden hierover geen officiële mededelingen.
© Redactie 2016
marokko
militairen
islam
mohammed vi
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi