Marokko gaat elektrische bussen maken

marokko
6
16 mei '16
Een Marokkaanse bank heeft een akkoord getekend met Chinese bedrijven voor de productie van elektrische bussen in Marokko.

De relatie tussen Marokko en China kent hoogtijdagen na het bezoek van koning Mohammed VI aan het Aziatisch land. Daar tekende de vorst een strategisch partnerschap alsmede vele economische en culturele overeenkomsten. De Marokkaanse Chaabi Bank heeft met Yangxi en Energy Investment Company een overeenkomst getekend voor de productie van een nieuwe generatie elektrische bussen in Marokko. 

De deal omvat een bedrag van 1,2 miljard dirham, meldt MAP.  Deze bussen worden in Marokko geproduceerd met de hulp van de Chinese bedrijven. Volgens de bron is de samenwerking getekend tijdens het bezoek van Mohammed VI aan China. Dat deed de bank met de Chinese partners van ICBC (Industrial and Commercial Bank of China). Het doel is om de label 'Made in Morocco' te versterken.

In China kwamen de partijen overeen om de investeringsprojecten in Marokko en de Sub-Sahara landen een boost te geven. Chaabi Bank tekende eerder ook al overeenkomsten met Chinese partners zoals Huawei en Bona. 

© Redactie 2016
marokko
china
chaabi bank
bussen
milieu
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?