VAE gaat Marokko helpen met kamelensport bekender maken

marokko
6
17 mei '16
Als het aan kamelenliefhebbers en vertegenwoordigers uit de VAE ligt gaat de sport kamelenrace het helemaal maken in Marokko.

Hoogwaardigheidsbekleders uit Abu Dhabi hebben gisteren een kamelenrace ingehuldigd in Tan-Tan, een zuid-westelijke regio van de Marokkaanse Sahara. Met de kamelenwedstrijd volgt ook een week van feest en activiteiten. In Tan-Tan is daarvoor een speciale baan aangelegd van zes kilometer lang. Naast kamelenrace worden ook schoonheidswedstrijden voor kamelen gehouden. 

Sjeik Sultan Bin Hamdan, adviseur van president Khalifa, is president van de Camel Federation Comité in eigen land en reisde af naar Tan-Tan om het evenement af te trappen. Aan het evenement doen ongeveer 200 kamelen van Marokkaanse bedoeïenen mee. Er vinden tien races plaats die op basis van leeftijd en geslacht van de kamelen worden ingedeeld. 

Alleen de eerste vier races zijn financieel ook aantrekkelijk. Winnaars daarvan winnen 25.000 dirham. 'Kamelen zijn nog steeds erg belangrijk', zegt Mohammed Rabati, de afgevaardigde van het Marokkaans ministerie van Binnenlandse Zaken in de regio. 'Er is een gezegde die luidt: 'Hij die geen kameel heeft, heeft niet''. De aanwezigheid van de Emirati-delegatie is erop gericht om de kamelensport in Marokko te bevorderen en te ontwikkelen. 

Het eerste soortgelijke festival werd al in 1963 in Tan-Tan gehouden.

© Redactie 2016
marokko
kamelen
race
sahara
vae
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?