Islamitische middelbare school Den Haag goedgekeurd

algemeen
0
18 mei '16
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de aanvraag voor een islamitische middelbare school in Den Haag goedgekeurd.

Stichting De Ozonlaag wil in 2017 een dergelijke school openen in de Haagse Schilderswijk. De gemeente Den Haag zegt nog veel vragen te hebben. Ook is er nog geen aanvraag ingediend. 'Wat wij vreemd vinden is dat het Rijk akkoord is met de aanvraag van De Ozonlaag terwijl in Amsterdam de inspectie onderzoek doet naar de bestuurder van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO).'

SIO en De Ozonlaag hebben volgens Den Haag dezelfde bestuurder. 'Wij willen weten hoe dat onderzoek afloopt. Daarnaast gaan we zelf na of De Ozonlaag werkelijk aan alle stichtingsvoorwaarden voldoet, zoals het Rijk beweert', zegt een woordvoerder. Onder meer de lokale islamitische Partij van de Eenheid heeft zich flink ingezet voor de school. 

Als de school er daadwerkelijk komt moet het mavo en vwo-scholieren onderwijs gaan geven op islamitische en hindoeïstische grondslag. De aanvraag voor een havo-traject is afgewezen. Volgens de voorwaarde moeten er 244 leerlingen zijn die de havo willen gaan doen, maar die zijn er vooralsnog niet. 

In Den Haag is in het verleden in totaal acht keer een aanvraag gedaan voor een islamitische middelbare school. De stad heeft al wel twee islamitische basisscholen.

© Redactie 2016
islam
school
den haag
schilderswijk
de ozonlaag
amsterdam
islamitisch onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi