Marokkaan redt twee verkochte Roemeense meisjes in Spanje

marokko
3
18 mei '16
Een jongeman uit Marokko heeft in Spanje twee Roemeense meisjes geholpen hun vrijheid terug te winnen nadat ze het slachtoffer werden van mensenhandel.

Volgens de Spaanse pers werden de meisjes (13 en 15) door hun bloedeigen ouders verkocht middels een gedwongen huwelijk. Het wel of niet maagd zijn bepaalde de uiteindelijke prijs. De politie in Spanje weet inmiddels dat de oudste voor 650 euro werd verkocht omdat ze geen maagd was. Omdat het meisje van dertien dat wel was kregen de ouders 1.100 euro.

Na de verkoop werden ze naar Spanje gebracht om te werken op een boerderij. Daar werd niet goed voor ze gezorgd. Voor eten moesten ze bedelen. Uiteindelijk bracht een jonge Marokkaan redding. Het 15-jarig meisje ontmoette hem waarna het tweetal verliefd werden. Ze vertelde hem over haar leven en wat ze heeft meegemaakt. De Marokkaan spoorde haar vervolgens aan om hulp te zoeken.

Hij raadde haar een centrum voor minderjarige migranten aan in Sevilla. Daar verbleef hij namelijk ook. Toen ze zich daar meldde werd de politie ingeschakeld en een onderzoek ingesteld. De meisjes bleken inderdaad het slachtoffer te zijn geweest van mensenhandel en mishandeling. In totaal spoorde de politie zeven verdachten op, waaronder de echtgenoten van de meisjes.

De groep verdachten - allen familieleden - is aangeklaagd. Ondanks de zware aantijgingen mogen ze hun proces in vrijheid afwachten.

© Redactie 2016
marokko
marokkaan
spanje
roemenie
mensenhandel
uitgehuwelijkt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?