Marokkaanse politie krijgt nieuw uniform

marokko
0
18 mei '16
Het Directoraat Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft laten weten dat Marokkaanse politie agenten worden uitgerust met een nieuw uniform.

Tijdens de viering van de zestigste verjaardag van de oprichting van de Marokkaanse politie liet de politieautoriteit weten dat er dit jaar nog een nieuw uniform komt dat moderner en praktischer is dan het huidige uniform. Volgens de verklaring moeten de eerste agenten in oktober dit jaar hun nieuwe uniformen kunnen gebruiken. DGSN liet tegelijkertijd ook weten dat de politievloot word versterkt met ruim duizend auto's en motorfietsen. 

Bovendien worden nieuwe politieteams opgezet die speciaal worden ingezet tegen gewelddadige misdaad in bepaalde steden met een hoge criminaliteitsgehalte. Denk daarbij aan Fes, Casablanca en Salé. Dit team zal de 'Groep voor Onderzoek en Interventie (GRI)' heten. Zij hebben speciale trainingen gehad op het gebied van de arrestatie van gevaarlijke individuen die een bedreiging vormen voor de veiligheid van openbare ruimtes. 

Grote man achter DGSN is Abdellatif Hammouchi. Sinds zijn aanstelling in mei vorig jaar heeft hij veel hervormingen doorgevoerd om het land veiliger te maken. Naast het verhogen van de effectiviteit van de politie is hij ook druk bezig met het oppoetsen van het imago van agenten in Marokko.

Een frisser en moderner uniform en nieuwe politieauto's past prima binnen dat streven.

© Redactie 2016
marokko
dgsn
politie
uniform
update
vernieuwing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?