Marokkaanse vrouw doodde eigen baby's in Spanje

marokko
2
18 mei '16
De officier van justitie van de rechtbank van Zaragoza heeft 55 jaar geëist tegen een Marokkaanse vrouw die twee van haar baby's liet stikken.

De twee meisjes waren slechts twee en drie maanden. Een derde dochter overleefde een moordpoging ternauwernood, meldt persbureau EFE. De officier van justitie wil de vrouw twintig jaar de cel in voor elke moord en 15 jaar voor de poging tot moord. De zaak begon te rollen toen de 27-jarige vrouw tussen mei en juni 2011 vier maal naar het kinderziekenhuis in Zaragoza vertrok nadat haar dochtertje braakte, stikte en een blauwe kleur rond het mondje had. 

Een maand later overleed het kind nadat ze in het ziekenhuis terechtkwam wegens een hartstilstand. Twee jaar later, in maart 2013, kwam de vrouw opnieuw naar het ziekenhuis met een in februari geboren dochter. Zij had dezelfde symptomen. Op de intensive care werd ze aan de beademing gelegd en overleefde de moordpoging. Een derde dochter, geboren in augustus 2014, was minder fortuinlijk. 

In oktober kwam ook zij in het ziekenhuis terecht met ademhalingsproblemen. Een maand later overleed ze hieraan. De vader van het gezin zag geen aanleiding om de autoriteiten in te schakelen. Sociale diensten en de politie hadden door dat er iets niet klopte en er volgde snel een politieonderzoek. De jonge moeder werd gearresteerd waarna haar verklaring werd afgenomen. 

Op 13 juni start het proces tegen de vrouw maar als het aan de officier van justitie ligt belandt de vrouw voor lange tijd in de gevangenis.

© Redactie 2016
marokko
kindermoord
babymoord
spanje
zaragoza
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi