Wat je nog niet wist over koning Mohammed VI

marokko
0
18 mei '16
De koning van Marokko blijkt een echte paardenliefhebber te zijn. Dat uit zich in het bezit van enkele dieren die meedoen aan professionele wedstrijden.

Sterker nog: het paard van Mohammed VI, dat Quickly de Kreisker heet, heeft meerdere trofeeën gewonnen. De internationale paardensportfederatie (FEI) heeft koning Mohammed VI uitgeroepen tot 'Eigenaar van het Jaar'. De trofee werd afgelopen weekend op het CSIO La Baule overhandigd aan prins Moulay Abdellah Alaoui, de voorzitter van de Marokkaanse federatie.

Magisch duo
Ook Abdelkebir Ouaddar was aanwezig bij het bijzondere moment. Ouaddar is een Marokkaanse ruiter die gebruik maakt van Quickly de Kreisker. Mohammed VI zal wel tevreden zijn met de ruiter, omdat hij (met Quickly als paard) volgens de FEI-ranking de meest winnende ruiter is van de internationale springsport in 2015.  Ze wonnen onder meer de Grote Prijs van Saut Hermès in Parijs, zo meldt Horses.nl. 

Eigenaren
De koning is overigens ook eigenaar van Floresco, een paard waarmee Yassin Rahmouni deelnam aan de Olympische Spelen in Londen. Voorzitter van de FEI, Ingmar de Vos is in ieder geval blij met de paardeneigenaar. 'Zonder eigenaren hebben we geen paardensport. Deze award is een erkenning voor hun inzet en loyaliteit.' 

De Vos gaat verder: 'We zijn blij dat de trofee dit jaar naar koning Mohammed VI gaat voor zijn prachtige paard. Quickly en zijn ruiter zijn een genot om naar te kijken en wensen hen veel succes bij het olympisch debuut in Rio.'

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
quickly de kreisker
abdelkebir ouaddar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?