'Proces Badr Hari uitgesteld tot 24 mei, slachtoffer wil 60.000 dirham'

marokko
1
19 mei '16
Het proces in Marokko tegen kickbokser Badr Hari wegens mishandeling is uitgesteld tot 24 mei.

Dat meldde de website van het Marokkaanse weekblad Telquel donderdag. Lokale media meldden begin deze week dat de in Casablanca aangehouden Marokkaans-Nederlandse kickbokser op borgtocht vrij was gelaten en afgelopen dinsdag voor de rechter moest verschijnen. Op die zitting is volgens Telquel op verzoek van de advocaat van de beklaagde het proces naar volgende week dinsdag verschoven. Badr Hari wordt ervan beschuldigd een personeelslid van een nachtclub in een hotel in Marrakesh te hebben mishandeld.

Schadevergoeding
Hoewel er een nieuwe datum is gepland voor een nieuwe zitting proberen de families van beide partijen er onderling uit te komen. Volgens andere Marokkaanse bronnen zou het slachtoffer de aanklacht willen laten vallen voor 60.000 dirham (omgerekend rond de 5.500 euro). Voor Hari zou dat geen probleem moeten zijn. In Marokko is het overigens zo dat het eventueel intrekken van de aangifte alsnog gevolgen kan hebben als daadwerkelijk bewezen is dat Hari de man heeft geslagen. Justitie kan dan besluiten Hari alsnog te vervolgen. 

Een soortgelijke zaak vond ook plaats bij de mishandeling van Dounia Boutazout. Hoewel zij de aanklacht liet vallen is de vrouw met wie zij slaande ruzie kreeg, Khaoula, alsnog vervolgd. Justitie wil hier waarschijnlijk mee voorkomen dat financiële vergoedingen strafrechtelijke vervolging voorkomen.

© ANP 2016
marokko
badr hari
proces
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi