Studenten scheren hoofd Marokkaans meisje kaal wegens 'spionage'

marokko
10
19 mei '16
Een Marokkaanse studente van de Moulay Ismail Universiteit in Meknes is hevig toegetakeld door medestudenten omdat ze voor de politie zou hebben gespioneerd.

De daders zouden radicaal linkse studenten zijn die nogal extreme standpunten hebben tegen de staat en de monarchie. Voor honderden andere studenten werd het hoofd van het slachtoffer kaalgeschoren en moesten ook haar wenkbrauwen eraan geloven. Het hoofd van de Nationale Unie van Marokkaanse studenten, Mohamed Ben Sassi, is woedend. In een emotionele brief schreef hij het volgende. 'De fanatieke en extremistische gedachte blijft knagen aan de Marokkaanse universiteit en remt de ontwikkeling af van studenten', begint hij. 

Menselijkheid
'Een studente van de universiteit Moulay Ismail in Meknes werd onderworpen aan de slechtste en lelijkste vorm van misbruik; haar hoofd en wenkbrauwen zijn kaalgeschoren, ze kreeg klappen en haar waardigheid werd afgenomen voor het oog van haar medestudenten'. Ben Sassi vergeleek de handelingen en wreedheden met die van terreurorganisatie Daesh. 'Waar is onze menselijkheid? Waar is de verantwoordelijkheid van het bestuur van de universiteit? Waar is de verantwoordelijkheid van de minister van Hoger Onderwijs? Waar is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie?'

Hij pleit ervoor dat extremistische gedachten bij studentenverenigingen compleet worden uitgeroeid als oplossing voor het geweld. Daarmee verwijst hij ook naar vechtpartijen die regelmatig ontstaan tussen extreemlinkse en extreemrechtse studenten. 

© Redactie 2016
marokko
moulay ismail university
meknes
spionage
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?