'Ziyech doet mij denken aan Angel Di Maria'

marokko
10
19 mei '16
Hakim Ziyech is inmiddels vier interlands verder met Marokko maar heeft nog geen vaste basisplaats. Reden voor paniek is er echter niet.

In maart bleef hij tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup zelfs op de tribune. Hervé Renard is echter een tactische coach en vond hem ongeschikt voor een dergelijk fysieke wedstrijd tegen Kaapverdië. 'Ziyech is een geweldige speler, maar dit soort wedstrijden zijn niet goed voor hem. Hij heeft veel potentie en er zullen wedstrijden komen waarin hij beslissend kan zijn', zei de bondscoach toen volgens Voetbalzone.

Assistent Patrice Beaumelle sprak vandaag met Le Monde verder over het onderwerp. 'Hij had zijn debuut nog niet gemaakt en Renard vond hem veel te bescheiden overkomen. Ik ben daarom naar Nederland gevlogen om hem in die wedstrijden aan het werk te zien en daarin was Ziyech heel anders. Als hij naar een grote club gaat, heeft hij geen andere keuze: dan mag hij niet bescheiden zijn. Hij heeft veel talent, maar moet zich nog verder ontwikkelen', aldus Beaumelle.

'Ziyech is gewoon een erg goede speler, wiens stijl mij doet denken aan die van Angel Di María. Een goede techniek en voetbalvisie.'

© Redactie 2016
marokko
hakim ziyech
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?