Vrijspraak, celstraf en weer vrijspraak voor rijke man in Al Hoceima in verkrachtingszaak

marokko
3
21 mei '16
Een tot twee jaar gevangenisstraf veroordeelde man is in een spraakmakende zaak vrijgesproken.

De man, rijk en met veel macht, zou alles in zijn positie hebben gebruikt om een arme jongedame te verkrachten. Vervolgens bedreigde hij en haar familie. 'Hij dwong haar om seks met hem te hebben en maakte gebruik van zijn macht en rijkdom om ons onder druk te zetten. Hij dreigde ons iets aan te doen als we aangifte zouden doen', zei de vader van het slachtoffer nadat de zaak in de publiciteit kwam. 

De familie gaat gebukt onder armoede en woont in een klein dorpje genaamd Tafriouin nabij Al Hoceima, meldt Al Ahdath Al Maghribiya vandaag. De krant meldt ook dat de vader ondanks de dreigementen alsnog aangifte deed. De rechtbank sprak de verdachte in eerste instantie vrij maar werd door het Hof van Beroep alsnog veroordeeld. Hij kreeg een straf opgelegd van twee jaar en 20.000 dirham boete. 

Bij het Hof van Cassatie volgde alsnog vrijspraak. Een speciale afdeling deed onderzoek naar onder meer de telefoongesprekken van het tweetal. Hieruit zou blijken dat de geslachtsgemeenschap met wederzijdse instemming plaatsvond. De rechter besloot de verdachte daarom in vrijheid te stellen. De zaak heeft door verschillende wendingen veel stof doen opwaaien in de regio.

© Redactie 2016
marokko
al hoceima
verkrachting
onschuldig
gerechtigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?