Aanvallers homo's in Marokko krijgen lichtere straf

marokko
25
21 mei '16
Twee van de vijf aanvallers van een homoseksueel paar in Beni Mellal zagen hun straf versoepeld worden in hoger beroep.

Rechters van het Hof van Beroep maakten zich eergisteren opnieuw klaar voor een zitting in de spraakmakende zaak. De pers was dan ook sterk aanwezig in de zaal. De twee werden nog steeds schuldig bevonden wegens zware mishandeling en inbraak. Volgens Al Yaoum 24 kunnen twee daders rekenen op strafverlichting. Een van hen zag het vonnis van vijf naar vier maanden verlaagd worden terwijl de ander in plaats van vier maanden slechts drie maanden hoeft te zitten. 

Het Hof van Beroep liet weten dat de vonnissen van de drie anderen blijven staan. Zij kregen eerder al één en drie maanden cel opgelegd terwijl de ander werd vrijgesproken. Het homoseksueel koppel, dat ook in overtreding was wegens het hebben van geslachtsgemeenschap met iemand van hetzelfde geslacht, werd eerder al vrijgesproken. 

Bij het Hof van Beroep in Beni Mellal vond ook nu weer een protest plaats als steun voor het vijftal. Zij vielen het huis van de homo's binnen en mishandelden hen. Hiervan zijn beelden gelekt waarin te zien is dat de twee met bebloede lichamen voor hun levens vrezen.

© Redactie 2016
marokko
beni mellal
homoseksualiteit
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi