Mohamed Sayem omgekomen bij ongeluk in Marokko

marokko
12
22 mei '16
Mohamed Sayem, directeur van de Stichting Steun Remigranten, is bij een verkeersongeluk in Marokko overleden.

Sayem overleed vanochtend bij een auto-ongeluk. Hij trad regelmatig op als woordvoerder van Marokkaanse Nederlanders die terugkeren naar Marokko. Hij was in Nederland en Marokko een bekend en zeer gerespecteerde man. Ook bij Nederlandse en Marokkaanse overheden staat Sayem te boek als waardevolle kracht.

De Marokkaanse Nederlander zette zich onder meer in tegen de beslissing van de politiek om het socialezekerheidsverdrag op te zeggen. Hij hielp remigranten bij het aanvechten van deze beslissing, meldt de NOS. De laatste jaren zette hij zich ook in voor achtergelaten vrouwen en meisjes in Marokko.  

Onder meer Ahmed Marcouch reageerde vol verdriet op het tragische nieuws: 'Verdriet en ongeloof! Zojuist bereikte mij het vreselijk bericht dat onze vriend Mohamed Sayem bij een verkeersongeluk in Marokko is omgekomen. Mohamed heb ik leren kennen als een strijder tegen sociaal onrecht, zette zich dag en nacht in, zeven dagen in de week als 'ombudsman' voor Nederlandse Marokkanen die naar Marokko zijn terug gekeerd.'

Steunpunt
De stichting werd in 1989 opgericht door de Raad van Kerken in Nederland en staat in Berkane. Gastarbeiders moesten toen geholpen worden als ze besloten terug te keren naar Marokko.

© Redactie 2016
marokko
mohammed sayem
steunpunt remigranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?