Amerika zegt sorry tegen Marokko na fouten in mensenrechtenrapport

marokko
4
22 mei '16
Het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een rapport geschreven over mensenrechten. Daarin stonden enkele fouten over Marokko.

De Amerikaanse ambassade in Rabat verontschuldigde zich onlangs voor deze blunders. Volgens Hespress stond in het rapport onder meer een fout over Abdullatif Hammouchi, de directeur-generaal van de Nationale Veiligheid (DGST). Kort na de publicatie van het rapport liet Marokko al weten dat boos te zijn over de fouten. Deze verklaring werd gepubliceerd door het Marokkaans ministerie van Binnenlandse Zaken, dat het rapport als 'schandalig' bestempelde. 

DGST zou een klacht hebben ingediend tegen journalist Hamid Mahdaoui, maar ten tijde hiervan was Hammouchi nog niet aangesteld als eindverantwoordelijke van DGST. In een toelichting laat de Amerikaanse ambassade weten dat de fout 'op de een of andere manier' in het jaarverslag over de mensenrechten is terechtgekomen. 

'We willen onze excuses aanbieden voor deze fout, die niet opzettelijk was', klonk het. Het rapport, dat in april werd gepubliceerd, is in het geheel kritisch van aard over de mensenrechten in Marokko.

© Redactie 2016
marokko
mensenrechten
vs
dwight bush
abdellatif hammouchi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?