Duizenden Marokkanen aten bedorven vlees, tien verdachten cel in

marokko
9
23 mei '16
Tien verdachten die betrokken zijn geweest bij het verkopen van bedorven vlees hebben hun straffen gehoord.

Bij het Hof van Beroep in Salé hoorden ze straffen variërend van 1 tot 4 jaar, meldt Al Massae vandaag. Volgens de krant hebben duizenden Marokkanen het vlees gegeten. Dat gebeurde in restaurants, als snack of na de aankoop ervan bij de slager. Het Centraal Bureau van Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) ontdekte dat het tiental deel uitmaakte van een crimineel netwerk dat betrokken is bij terreurorganisaties. 

De eigenaar van een vleeswerkingsbedrijf kreeg één jaar gevangenis opgelegd voor het bezit en de verkoop van producten die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid, valsheid in geschrifte, vervalsing en het misleiden van klanten. Anderen kregen twee, drie en vier jaar cel opgelegd.

Terreur
De zaak kwam aan het rollen toen in Tanger bleek dat sommige verkopers niet voldeden aan de hygiënenormen. Zij verkochten op straat snacks. Vervolgens werden leden van de bende gearresteerd in Tanger, Larache en Salé. Ook werd 15 ton bedorven vlees in beslag genomen. Volgens BCIJ - gespecialiseerd in terreurzaken - probeerde een aantal verdachten snel geld te verdienen met het vlees om zich aan te sluiten bij Daesh.

© Redactie 2016
marokko
volksgezondheid
vlees
kip
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi