Docenten Marokko voor de rechter na klacht student over si7r

marokko
0
23 mei '16
Twee docenten van de Universiteit van Fes zijn door een voormalig student beschuldigd van hekserij. Tot grote ontsteltenis van velen komt het tot een zaak.

De rechtbank heeft beslist de docenten te vervolgen en de eerste zitting op 2 juli te plannen. Het gaat om de Mohammed Ben Abdellah Universiteit in Fes, waar de partijen elkaar troffen als student en docent. Het gaat om twee leraren die bekend staan als activisten in de publieke en sociale sector en hun betrokkenheid bij de politieke partijen Istiqlal en PJD. 

Volgens Al Massae is de klager een inwoner uit El Jadida, die meerdere jaren gestudeerd heeft aan de universiteit. Wat hem precies is overkomen is niet duidelijk maar de jongeman deed een klacht bij de rechtbank. Na eerst afgewezen te worden wegens een gebrek aan concrete bewijzen is later besloten om toch tot vervolging over te gaan. De docenten vinden het maar een merkwaardige keuze.

De krant weet wel dat de klacht volgt na gebeurtenissen in 2011, toen de student aan zijn afstudeeronderzoek werkte. Uitgerekend deze twee docenten hadden veel kritiek op het werk van de student. De onderwijsautoriteiten in Marokko weten in ieder geval vrij zeker dat de docenten niet schuldig zijn.

De Nationale Unie van Hoger Onderwijs en de Marokkaanse Vereniging van Hoger Onderwijs hebben besloten om elk een advocaat in te zetten voor de verdediging van het tweetal. Ook de voorzitter van de universiteit, Omar Subhi, besloot een derde advocaat in te zetten om de twee bij te staan.

© Redactie 2016
marokko
fes
sihr
zwarte magie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?