Sylvana Simons voelt zich minder veilig na aansluiten bij DENK

algemeen
38
24 mei '16
Sylvana Simons voelt zich minder veilig nu ze haar politieke ambities bekend heeft gemaakt.

Vorige week maakte de presentatrice bekend dat ze bij de komende verkiezingen op de kandidatenlijst van DENK staat. "Een van de eerste dingen die ik moest bespreken was mijn beveiliging", zei Sylvana maandag in RTL Late Night. "Dat is toch heel raar. Ik ben nog geen Tweede Kamerlid, ik ben nog geen politica. Ik ben alleen een vrouw die zegt: ik wil dit graag gaan doen."

Sylvana vertelde dat alle aandacht voor haar keuze ook moeilijk is voor de mensen om haar heen. "Die worden hier natuurlijk ook mee geconfronteerd." Ze had kritiek op haar plannen zeker verwacht, 'dat is des Nederlands en hoort bij een nieuwe politieke partij', maar zoveel was volgens Sylvana 'niet te voorspellen'. 

Storm
Veel opmerkingen kon Sylvana makkelijk naast zich neerleggen. "Ik werk twintig jaar in de media. Ik heb geleerd het verschil te zien tussen wanneer het om mij gaat en wanneer het over mij gaat. Wat ik hier gezien heb, heeft heel weinig met mij te maken." Sylvana denkt dat 'deze storm ook weer gaat liggen'. "Volgende week is er weer ander nieuws."

De presentatrice heeft naast veel kritiek ook met racisme te maken sinds ze bekend heeft gemaakt zich aan te sluiten bij DENK. 

© ANP 2016
politicus
politieke partij
presentator
sylvana simons
amsterdam
tweede kamerlid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi