Marokko en Spanje bereiden zich voor op toeristenstroom

marokko
0
24 mei '16
De Marokkaanse en Spaanse autoriteiten zijn in Sevilla bij elkaar gekomen om details af te ronden van het toeristenplan voor 2016.

De bijeenkomst van de commissie is gepland om een reeks maatregelen te nemen voor de doorstroming en veiligheid van de miljoenen toeristen die de oversteek van Spanje naar Marokko maken. Deze vergadering was overigens de laatste in een reeks van dertig coördinatievergaderingen om de verkeersdoorstroming te verbeteren tijdens de operatie van dit jaar. Het plan bestaat uit twee fases: de eerste begint op 15 juni en eindigt op 15 augustus terwijl de terugkeerfase staat gepland voor 15 juli tot 15 september. 

Ramadan
Volgens de autoriteiten zal het vooral tijdens de Ramadan (tussen 6 juni en 6 juli) niet druk zijn. De autoriteiten gaan de wegen nauwlettend volgen en rustplaatsen uitbreiden in Oyarzun, Horcajo de la Sierra, Valdepeñas, Villajoyosa en Ribera de Cabanes. Een alarmcentrale van 10.000 man en 2.500 voertuigen moet ingrijpen als hulp geboden is. Ook worden vertalers ingezet bij speciale checkpoints.

Het Rode Kruis zal naast het ministerie van Volksgezondheid toezien op hygiënische maatregelen in de havens en veerboten. In totaal verwachten de autoriteiten 2,5 miljoen mensen tussen 15 juni en 15 september. Zij zullen vooral per auto de oversteek maken.

© Redactie 2016
marokko
spanje
sevilla
algeciras
almeria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?