Voert Marokko de doodstraf in voor pedofielen?

marokko
118
25 mei '16
Binnenkort staan de hervormingen van het Wetboek van Strafrecht in Marokko op de politieke agenda. Een belangrijk moment voor het land.

Alle ogen zijn daarbij onder meer op minister van Justitie Mustapha Ramid gericht. In antwoord op een vraag in het parlement over de nieuwe straffen voor pedofielen was Ramid duidelijk: 'We moeten de doodstraf voor pedofielen overwegen', zei hij. 'Dit is de straf die het lot van deze criminelen moet zijn en het moet effectief worden toegepast', voegde hij er dunnetjes aan toe. 

Dat antwoord kwam na een vraag van een Kamerlid van de Partij van Voortgang en Socialisme (PPS). De partij was duidelijk niet tevreden met het antwoord van Ramid. Zij stelden dat de minister zich niet moet uitlaten in dergelijke bewoording. Volgens de PPS was het antwoord van Ramid niets meer dan populistisch gedrag. 

De PPS volgt hiermee de lijn van verschillende mensenrechtenorganisaties, die de doodstraf uit het Marokkaans Wetboek willen. Marokkaanse burgers zijn echter van mening dat de straf moet blijven voor extreme misdrijven zoals kindermisbruik en moord. Hier zijn ook enkele burgerpetities voor gestart. 

In Marokko is het opleggen van de doodstraf nog mogelijk, maar sinds 1992 niet uitgevoerd.

© Redactie 2016
marokko
mustapha ramid
pedofiel
strafrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi