CDA en SP pesten moslims: stop buitenlandse steun moskeeën

algemeen
44
25 mei '16
Het CDA en de SP willen dat er een einde komt aan de financiële steun door buitenlandse overheden aan moskeeën in Nederland.
De oppositiepartijen hopen daarmee de invloed van ultraorthodoxe moslims, zoals fundamentalistische salafisten, in islamitische gebedshuizen terug te dringen. Dit streven toont eens te meer aan hoe weinig kennis de meeste politici hebben over het salafisme en moslims die hun geloof zo veel mogelijk willen praktiseren.

"De directe financiering en beïnvloeding van gebedshuizen en geloofsgemeenschappen vanuit buitenlandse overheden staat op gespannen voet met de scheiding van kerk en staat", aldus CDA-parlementslid Pieter Heerma woensdag. Hij en Sadet Karabulut (SP) riepen het kabinet op met voorstellen te komen om de financiering door buitenlandse overheden te stoppen.

Heerma wees tijdens een debat in de Tweede Kamer op instructies van de Turkse overheid aan Nederlandse moskeeën. Mannen zouden bij voorkeur niet en slechts in uiterste nood handen van vrouwen mogen schudden omdat dat "onrein en onwenselijk" zou zijn.

Ook hier slaat Heerma plank volledig mis omdat de regels voor het schudden van vrouwenhanden niets te maken hebben met 'onreinheid of onwenselijkheid'. Sterker nog: de regels dienen ter bescherming van de vrouw en staan ver van de 'vrouwonvriendelijke argumenten die politici vaak in de mond nemen'. 
© ANP 2016
cda
sp
moslimdiscriminatie
moskee
islam
moslimpesten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi